Teljes és Fél Hevederzár telepítés, felszerelés ...

(Nagybiztonságú zár biztonság fokozása érdekében)

Árak, díjszabás

Teljes Hevederzár felszerelése legtöbb esetben elegendő, hogy a betörőrési szándékot megakadályozzon. Főzárként is szokták alkalmazni. A biztosítók legtöbb esetben elfogadják, biztosítási szabályzatukban.
A hevederzár telepítése egyik meghatározó eszköze a betörés elleni harcnak! Egyedüli olyan zár, amely záródási pontjait közvetlen, vagy közvetett módodon az ajtó keretet határoló falhoz rögzítik, legtöbb esetben a falba való bele véséssel, fúrással. Tökéletesen útját állva így az ajtónyitásnak! Telepítésénél ezen aprócska szabályra odafigyelve egy tökéletesen biztonságos zárrendszert tudunk kialakítani!

Nem teljesen igaz ez Fél heveder esetében. Ott ugye valamely telepítési körülmény végett, ami nem teszi lehetővé teljes heveder telepítését alkalmazunk fél hevederes zárrendszert. Telepítésénél rendkívül körültekintően kell megválasztani a záródási és a fél heveder elhelyezési pontjait, mert ha rosszul választjuk azt meg, akkor bizony nagyon nagy problémát nem fog okozni egy betörőnek, a rosszul telepített fél hevederzár nem fogja útját állni szándékának véghezvitelében.

Hevederzár telepítésbél rendkívüli nagy figyelemmel kell eljárni a csavarozás, felcsavarozás, azaz a rögzítésre! Egy hevederzár csak akkor van jól felszerelve, ha nem látható, hogy hol van a csavarozása, nem helyesen van az a hevederzár telepítve, ahol a csavarozást kapupánt csavarral oldották meg! Igaz van olyan gyártó, aki hevederzár csomagban kapupánt csavart helyez el, de ezt egy jó szakember azonnal cseréli! Rejtett csavarozású cilinder pajzsot alkalmazva!

A nevében rejlik "kapupánt csavar" nem igazán oda való, ahova sok lakatos alkalmazza! Igen van olyan helyzet, hogy nincs más mód, de gondoljuk, végig a kapupánt csavarnak hol van a feje? Mit is lehet avval kezdeni? FLEX, igen, a flex az egyik leghatásosabb eszköz, amivel tökéletesen hatástalanítani lehet a kapupántos rögzítést, de egy speciálisan előkészített hidegvágóval is gyönyörűen meglehet oldani a kapupánt csavaros rögzítést. Ne segítsék a betörő munkáját avval, hogy hanyagul telepített hevederzárral próbálják védeni értékeiket!

A cilinder pajzs egy hevederzárnál, pld Miskolci hevederzár, abban az esetben, ha kapupánt csavarral van rögzítve a külső pajzs. Gondolja végig mekkora problémát jelent a betörőnek a bejutás! Miután eltávolította a pajzsot, egyszerűen eltöri a betétet és már bent is van! A biztosító könnyen kibújik a felelősség alól!

Több zár felszerelésének célja, hogy egy esetlegesen betörés bekövetkeztét késleltesse, megakadályozza azt, vagy a túl sok időt igénybevevő nyitási folyamat révén, kockáztatva hogy lebukik az illető, vagy a hangos behatolási folyamat révén, kockáztatva, hogy bárki meghallhatja azt,   vagy egyszerűen ezek összességének hatása a betörőre és elkedvetlenítése a betörési folyamat véghezvitelében.

Sajnos a megfelelő szakember kiválasztása az egyik legnehezebb dolga önnek. Emiatt is írom le oldalamon minden témában, hogy mire érdemes odafigyelni és úgy megválasztani a megfelelő szakembert, hogy tud kérdezni. Ne hagyja magát átverni!

Nem kell nagyon drága megoldás a biztonság érdekében, csak amit alkalmaz, legyen az megcsinálva megfelelően.

Hevederzár szervizelés, javítás (megfelelő működés érdekében)

A hevederzár otthonuk biztonságának legfőbb alapköve, ezért érdemes a megfelelő működésére nagyobb figyelmet fordítani. Legfőbb feladata az illetéktelen behatolók bejutásának megakadályozása, de előfordul, hogy az elhanyagolt zárrendszer sajnos éppen azokat nem engedi bejutni, vagy kijutni a lakásból, házból, akiknek az a védelmükért lett felszerelve! Ilyen esetben, vagy nagy roncsolással (tűzoltóság, rendőrség), vagy azonnal szakember segítségével (roncsolás mentesen) tud kijutni. Meg kell jegyeznem itt a hengerzárbetét sérül!

A szervizelés tehát alapvető dolog egy zár renszer megléte esetén. Sajnos nagyon kevés százalékban mondható el, hogy egy bennragadás, kizárás nem az elhanyagolás végett van. Legtöbb esetben egy beállítás, egy szakszerű karbantartással, vagy egy időben elvégzett betét cserével megelőzhető lehetne a többlet költséggel járó Un. Sürgősségi SOS Nyitási művelet!

Amennyiben a tűzoltóságot, vagy a rendőrséget hívja, segítségül ne feledje, hogy a helyreállítást ugyan úgy megkell csinálni, csak nem mindegy, hogy mekkora összegről beszélünk. A szakember minimális károkozással, az éppen tönkrement zárrészt fogja támadni, majd annak cseréjét végrehajtani, akár éjjel is, amit úgy is megkellene tennie. A hatóságok nincsenek kiképezve hasonló műveletre, valamint nincsenek felszerelve sem!
A nyitás nem úgy megy, mint a filmekben!!!

Hevederzár típusok:

  • Vízszintes hevederzár
  • Függőleges hevederzár
  • Kereszt rendszerű hevederzár

Hevederzár márkák:

  • Miskolci
  • Biztubik
  • stb...
X

Zárszerviz 0-24 Szeged

A Házirend Tiltja a Másolást! Ne Lopj !

top