Zárátállítás ...

(régi már nem gyártott zár esetén...)

Árak, díjszabás

Zárátállítás 0-24 Szeged és a környező megyékben!

Zárátállításra olyankor van szükség, amikor egy zártípust a gyártó már nem gyárt, átállt egy újabb "verziójú" zár gyártására. Abban az esetben, ha önnek régebbi típusú nyílászárója van, és rúdzárral, vagy keretzárral van szerelve elképzelhető, hogy már nem gyártják azt a típusú zárat!

Ismertetőjel:

 • A zár csapjai laposak
 • A zár színe sárgás eloxált színű

Rendszerint átállítani zárrendszert, csak is komplexebb zárak (keret rendszerű zárak) esetén, azaz zárrendszerek esetén szoktam, egyéb esetben cserét hajtok végre, de régebbi nyílászáróknál is előfordulhat átállítási szükséglet, (ahol csak akár egy darab zár található), mivel a régebbi zárak helyei, nútjai általában nem egyeznek meg az újabb zárakéval, emiatt azok telepítése előtt átkell alakítani a nyílászáró erre kiképezett helyét, helyeit.

Zárrendszerek, un. keretes zárak a jelenlegi modernebb nyílászárókban (nyíló, bukó- nyíló terasz ajtóban, ablakban stb...) találhatóak, meg melyek tökéletes záródását a keretrendszerű zárral biztosítják. A nyílászáró szárnyán körben helyezkedik el, vagyis az alsó részén, az elülső oldalán, a felső részén és a hátulsó oldalán.

Abban az esetben, ha pld... tönkre ment egy nyílászáró, ajtó- ablak középzárja, akkor megpróbálom úgy kicserélni a hibás zár elemet, hogy a többi hozzá csatolódó zárelemet ne kelljen kicserélni így növelve a költséghatékonyságot, avval kímélve az ön pénztárcáját. Természetesen ezt nem minden esetben tudom megoldani. Nagyban függ a gyártó típustól való eltérésétől.

Ha a meglévő még működőképes zárelemek, jól kapcsolódnak az új kicserélt zárelemhez, akkor úgy oldom meg a feladatot, hogy csak a tönkrement zártestet cserélem ki. így nem kell számítani nagyobb járulékos költségre. Csere után, beállítom, majd finoman letesztelem az új rendszert és csak úgy adom át, ha meggyőződtem, hogy megfelelően működik a zár.

A Zárátállítás egy nagyon összetett és rendkívüli nagy figyelmet igénylő munka, mivel a zárelemek kihatnak egymásra. A cserét követően, az egész rendszer beállítom, úgy, hogy az a legoptimálisabban működhessen, így biztosítva a zárelemek hosszú élettartamát.

Amennyiben ön úgy dönt, hogy a figyelmeztetésemnek ellenére se cserélteti ki a szükségesnek vélt régi, kopott zárat, abban az esetben kockáztatja, hogy az új zárelem idő előtt fog tönkremenni, ami nem számít garanciális problémának.

Olyan esetben, ha új zárelemet, régi zárelemmel kombinálok fenn áll annak a veszélye, hogy a régi és már kopott, használt zárelem később, pár hónap, vagy éven belül tönkre megy, erre nem tudok garanciálisan felelőséget vállalni! Természetes, hogy megpróbálok minél kevesebb anyagi ráfordítás mellett dolgozni, de mindég fel hívom az ön figyelmét arra, hogy a régebbi zár hamarabb tönkre fog menni, mint amit kicseréltem és akár a régebbi tönkremenő zár is okozhat olyan problémát, ami a nyílászáró kinyitását akadályozza, ilyen esetben SOS sürgősségi Nyitás Szolgáltatásom igénybevételére lehet szükség, aminek kialakulásáért én nem tudok felelni. Mivel Ön nem kérte a teljes zárrendszer cseréjét így a kialakult problémáért csak is ön felel. Emiatt kérem minden esetben fontolják meg, hogy ha már kialakult egy probléma és Zárszerviz szolgálatomat igénybe vette, akkor nem e jobb ha az összes zárelem teljesen újakra lesz kicserélve, elkerülve avval a későbbi kellemetlenségeket!

Zárátállítás Szolgáltatásom kiterjed:

 • Nyíló, Bukó- nyíló nyílászárókra
 • Olyan zárrendszerekre, ahol több zárelem kapcsolódik egymáshoz és már nem gyártják azt a típust
 • Olyan nyílászárók záraira, amelyeknél az új zárak, nem passzolnak a régi zárak helyére
 • HiSec kínai biztonsági ajtók zárainak átalakítása, másodzárak telepítése

Zártest Márkák: ajtó és ablak vasalatok, rászegző, bevéső, többpontos és portál rendszerű zárak

 • Shücho
 • Elzett
 • Roto
 • Gu
 • Maco
 • Kínai 24 mm íves frontú főzár
 • Kínai 24 mm szögletes frontu főzár
 • Kínai 30 mm főzár
 • Kínai 24 mm másodzár
 • Kínai 30 mm másodzár stb ...
X

Zárszerviz 0-24 Szeged

A Házirend Tiltja a Másolást! Ne Lopj !

top